JebusIdag är jag friskare!!!1ett
Men jag har inte städat eller varit duktig för det, jag har åkt till Game för att kolla om de hade Bioshock (ettan) inne vilket de inte hade. Jag skulle åkt till Webhallen och köpt det istället om det inte hade stått att det var slut på deras hemsida. När vi (det var egentligen Carina som var mest spelnödig) kom hem så såg vi att de hade fått in 2 ex av spelhelvetet på Webhallen i alla fall. Så då åkte jag dit. Själv. I regnet. Det var jätteblött.

Fast egentligen så blev jag inte alls tvingad för jag erbjöd mig faktiskt att åka och köpa det eftersom jag är en sån hyvens kille. Och fan vad värt det var att åka iväg igen för när jag var på väg tillbaka fick jag se henne, legenden! Jesustanten uppenbarade sig (som..ja, Jesus) framför ögonen på mig. Hon stod och sjöng opera nere i tunnelbanan vid Hötorget.

Folk hade samlats runt henne och undrade nyfiket vad det var för stolpskott som stod där och ylade. Jag gick raskt förbi och observerade henne på avstånd då smattret från mina lurar och mitt inte allt för välkammade hår säkert skulle få henne att flippa. Inte för att det tog så lång tid innan hon gjorde det i alla fall för så fort låten jag lyssnade på var slut hörde jag hur hon börjat gapa på folk i vanlig (tydligen) ordning. Hennes grej är helt enkelt att gapa på folk att de är syndare som inte tror på gud och att de kommer straffas. Detta gör hon ofast på torg, i tunnelbara och på finlandssvenska.

Dagens outfit (Jesustanten):
Beige lång rock
Virkad hatt/mössa i samma nyans (det läskiga är att hennes hy nästan är samma färg den med)
Blommig väska

Det var allt för mig, nu ska jag raida!
Hej då jesuslovers!

...

...ett litet tjut i vänster öra uppstod plötsligt. Längre bort hördes glada röster men det var något som kändes annorlunda, något som inte tycktes stämma. Det  lät som att ligga under vattenytan och höra avlägset tjo och tjim från stranden, glada människor som mitt uppe i sin  bekymmerslösa lek inte kan ha någon aning om eller ens börja förstå vad som  pågår under ytan.

Hans andning ökade i samma raska takt som pulsen, den blev allt mer ansträngd och de tidigare djupa andetagen hade nu bytts ut till snabbt tjippande efter luft. Små pärlor av svett började framträda över hans bekymmersamt veckade panna då han tog all sin kraft till sig för att öppna ögonen...

Idag vaknade Jonas sjuk...Bjudning!Hej bloggen, bloggläsare eller kanske Jonas för jag tror nog det är mest till mig själv jag skriver.
Idag ska jag på bjudning. När man är på bjudning så ska man vara glad och det är jag idag så det kommer nog gå bra. Man kan också försöka prata med folk och låtsas vara intresserad av vad de säger. Man ska inte fråga vad folk väger, om de någonsin haft någon könssjukdom eller prata med mat i knät.

Det var allt!
Plopp!

En dagens tack!Jag måste bara lägga till något så jag inte drömmer mardrömmar om att faktiskt ha en strukturerad blogg.

DAGENS OUTFIT
jag orkar inte ta kort så jag beskriver den åt er:
Dagens outfit är ett svart linne och gråa kortbyxor.

Hej då modeellermusikellervadärdetegentligenförbloggläsare!

Ps.
Bilden är på någon annan som har lagt upp sin dagens outfit.
Ds.

Vänta liteIdag bloggas det i brist på annat att göra. Carina ligger och sover men jag är mest bara rastlös. Vi går i väntans tider och så fort Carina tappar något eller slår i tån och utbrister något skuttar jag upp eller gapar och vill veta vad det är i tro om att det faktiskt är dags att åka mot sjukan. Så ja...det händer...inte så mycket...vänta vänta...borde plugga lite i förväg...orka...Lite musiktips!

Jag har tydligen helt missat ett nytt uttryck inom hårdare musik kallat "djent". Djent kommer enligt teh internetz från ljudet gitarrerna ger ifrån sig.. det handlar alltså inte om något klassiskt "chugg chugg" ljud utan något annat. Meshuggah ska tydligen vara viktiga i utvecklingen av detta då alla gitarrister nu vill spela nedstämt och ryckigt.

Intressant om all musik beskrevs så... här kommer några förslag!
Dragonforce: dididi
Sunn O))):
BOOOOOOOAAAAAAWOOOOAWOOOOOOOOAOOOAOAAOOAOOOAAOOAAAOOOAOOEOEEOOOEO
(för övrigt så är deras senaste skiva Monoliths & Dimentions ruskigt bra! Spotifya, eller vad ni ungdomar nu kallar det).
Nasum: SCHHH
Mitt egna gitarrspel den senaste tiden:
gnisselsprakshitjagharglömthurmanspelarsprackpangsladdfanmåstevisstvaraimedsprakassdsshhs

Jonas top 2 djent-band just nu (ja så insatt är jag i genren än så länge):
1. Fellsilent (lyssnat på dessa ett bra tag men visste inte att deras musik var djent)
2. Periphery

Nu insåg jag precis att det blivit sammanhängande tema på mina första inlägg här, det får jag fixa till nästa gång!
Plopp och godnatt ladies and djentlemen!

## Blog starts hereOH EN NY BLOGG AALDSKFJOERHFGO¤URH#! Ni som (mot all förmodan) läst någon tidigare blogg jag har haft vet nog mycket väl att även denna blogg kommer handla om allt och inget så förväntningar undanbedes. Och ni som inte läst någon tidigare vet det nu med! YAY! Grats!

Igår stod besöka spelning på dagordningen då min far fyllde år och skulle firas. Det var Mike Stern band som lirade på Fashing men anledningen att vi var där var nog främst att Mike hade med sig übertrummisen Dave Weckl. 

När vi kommit in började jag direkt fundera på hur de skulle göra med alla borden som stod framför scenen, ska de tas bort när de börjar spela? Gamlingarna längst där framme kommer väl bli mos annars? Och vart är kravallstaketen!? Jag kunde se aftobladets rubriker framför mig; "Dödskonserten: 15 döda och 10 allvarligt skadade"
...sen slog det mig att jag ju var på en jazzspelning. Här fungerar det kanske lite annorlunda? Och så var givetvis fallet. Folk fortsatte beställa in mat och helt plötsligt var bandet på scen.

Snett framför oss stod en man som uppenbarligen gillade det han hörde, han studsade lite smått och ryckte samtidigt i något som liknade ett krampanfall. Han försvann sedan ganska snabbt så han kanske faktiskt var sjuk...

Kvällen bjöd senare på ännu mer drama! En annan herre ganska nära oss ställde sig nämligen lite ivägen för ett gäng som satt ner och njöt av sina drinkar. En av männen i sällskapet reste sig bestämt upp och petade honom lite på axeln och mardrömen att inte få se från sin sittplats var över...

Trumpetaren (Randy Brecker, för er som vill bilda er lite) påminde en hel del om Leif GW Persson när han småsomnade mellan sina insatser och då Mike Sterns gitarronani nådde okristliga nivåer. Herr Stern som var kvällens huvudman skulle givetvis ha sin egen stund i rampljuset och mangla skalor på sin gitarr i 10 minuter. Om någon vill så kan ni få komma hit hem till mig och se på när jag manglar skalor FÖR HALVA PRISET! SPREAD THE WORD!

Det var hur som helst en riktig höjdarspelning så det blev inte ens taget något halvsuddigt kort med mobilen så jag ritade exakt hur det såg ut istället!

Avslutningsvis har jag lärt mig att man i bloggar ska ha listor men eftersom jag inte har senaste kvittot från modeshoppandet sparat och inte heller har några kläder på mig så uteblir Jonas modetips och dagens outfit, hoppas detta funkar istället!

5 tecken på att du hamnat på en jazzkonsert istället för en hårdrockskonsert:
- Man applåderar mitt i låtarna, när någon gjort något bra
- Det kan sitta folk och äta framför scenen UTAN att bli välta
- I baren får man sin dryck i glas och flaskor, inte bara i plastmuggar som omöjligt ska kunna göra någon illa
- På förstärkarna står espresso och rödvin istället för öl
- Niketröjor på scen kan förekomma! OMG!!1

Adjöken jazzinläggsläsare!

RSS 2.0