## Blog starts hereOH EN NY BLOGG AALDSKFJOERHFGO¤URH#! Ni som (mot all förmodan) läst någon tidigare blogg jag har haft vet nog mycket väl att även denna blogg kommer handla om allt och inget så förväntningar undanbedes. Och ni som inte läst någon tidigare vet det nu med! YAY! Grats!

Igår stod besöka spelning på dagordningen då min far fyllde år och skulle firas. Det var Mike Stern band som lirade på Fashing men anledningen att vi var där var nog främst att Mike hade med sig übertrummisen Dave Weckl. 

När vi kommit in började jag direkt fundera på hur de skulle göra med alla borden som stod framför scenen, ska de tas bort när de börjar spela? Gamlingarna längst där framme kommer väl bli mos annars? Och vart är kravallstaketen!? Jag kunde se aftobladets rubriker framför mig; "Dödskonserten: 15 döda och 10 allvarligt skadade"
...sen slog det mig att jag ju var på en jazzspelning. Här fungerar det kanske lite annorlunda? Och så var givetvis fallet. Folk fortsatte beställa in mat och helt plötsligt var bandet på scen.

Snett framför oss stod en man som uppenbarligen gillade det han hörde, han studsade lite smått och ryckte samtidigt i något som liknade ett krampanfall. Han försvann sedan ganska snabbt så han kanske faktiskt var sjuk...

Kvällen bjöd senare på ännu mer drama! En annan herre ganska nära oss ställde sig nämligen lite ivägen för ett gäng som satt ner och njöt av sina drinkar. En av männen i sällskapet reste sig bestämt upp och petade honom lite på axeln och mardrömen att inte få se från sin sittplats var över...

Trumpetaren (Randy Brecker, för er som vill bilda er lite) påminde en hel del om Leif GW Persson när han småsomnade mellan sina insatser och då Mike Sterns gitarronani nådde okristliga nivåer. Herr Stern som var kvällens huvudman skulle givetvis ha sin egen stund i rampljuset och mangla skalor på sin gitarr i 10 minuter. Om någon vill så kan ni få komma hit hem till mig och se på när jag manglar skalor FÖR HALVA PRISET! SPREAD THE WORD!

Det var hur som helst en riktig höjdarspelning så det blev inte ens taget något halvsuddigt kort med mobilen så jag ritade exakt hur det såg ut istället!

Avslutningsvis har jag lärt mig att man i bloggar ska ha listor men eftersom jag inte har senaste kvittot från modeshoppandet sparat och inte heller har några kläder på mig så uteblir Jonas modetips och dagens outfit, hoppas detta funkar istället!

5 tecken på att du hamnat på en jazzkonsert istället för en hårdrockskonsert:
- Man applåderar mitt i låtarna, när någon gjort något bra
- Det kan sitta folk och äta framför scenen UTAN att bli välta
- I baren får man sin dryck i glas och flaskor, inte bara i plastmuggar som omöjligt ska kunna göra någon illa
- På förstärkarna står espresso och rödvin istället för öl
- Niketröjor på scen kan förekomma! OMG!!1

Adjöken jazzinläggsläsare!

Kommentarer
Postat av: Fannie

Åh, det här är min nya favvisblogg. Det kommer bli ännu bättre när jag gästbloggat. Nu tänkte jag skriva att jag kom från ates.blogg men de gör jag inte. sorgligt.

2010-07-22 @ 12:39:12
Postat av: Viktor

Love it! +1 prenumerant

2010-07-23 @ 11:21:56
Postat av: Jonas

Haha tackar, jag ska försöka vara aktiv!

2010-07-24 @ 15:34:37
Postat av: emmy

Hahaha. "Baskillen" :D

2010-07-24 @ 18:53:31
URL: http://enmysiglem.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0